۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۸:۳۷

موسیقی در «کوی نشاط»/ منوچهر نوذری یک نابغه بود

موسیقی در «کوی نشاط»/ منوچهر نوذری یک نابغه بود

یک آهنگساز رادیویی با اشاره به حضور خود در رادیو از سال ۶۹ از اینکه در آن زمان از منوچهر نوذری هم در ساخت موسیقی و ملودی کارها ایده می گرفته است، سخن گفت.

مجتبی تیموری آهنگساز برنامه های رادیویی در گفتگو با خبرنگار مهر به اهمیت موسیقی در رادیو اشاره کرد و گفت: موسیقی رکن اصلی برنامه های رادیویی است. در برنامه های رادیویی که عنصر طنز در آنها قوی تر است موسیقی حدود ۷۰ درصد از برنامه را به خود اختصاص می دهد و به همین دلیل بهتر است که از موسیقی های تولیدی استفاده شود اگرچه که کار را سخت تر می کند.

آهنگساز برنامه «کوی نشاط» یادآور شد: ما در این برنامه از موسیقی های آرشیوی استفاده نمی کنیم و حتی میان‌برنامه ها و تیتراژ برنامه ها هم از دل موسیقی های تولیدی خود ما ساخته می شود و کمتر برنامه ای مثل «کوی نشاط» است که این چنین عمل کند.

تیموری به چگونگی ساخت آهنگ برای برنامه های رادیویی اشاره و بیان کرد: بعضی از قطعات موسیقی را در استودیوی خودم و در بیرون از ساختمان رادیو ضبط می کنم که گاهی ممکن است تا یک روز هم به طول بینجامد اما بعضی از قطعات هم به دلیل اینکه در هنگام تولید برنامه شعری داده می شود که باید برایش ملودی تنظیم کرد در استودیوی برنامه ساخته و ضبط می شود.

وی به سازهایی که در تولید یک قطعه موسیقی به کار می گیرد اشاره و بیان کرد: ویولن، سازهای پوستی، گیتار، فلوت، پیانو و سنتور از جمله سازهایی هستند که در تولید و ضبط موسیقی از آنها استفاده می کنیم.

این آهنگساز در پاسخ به اینکه گاهی ملودی ها و قطعات تکراری و آشنایی از برنامه های مختلف رادیو شنیده می شود که از تنوع به دور هستند، گفت: سعی خود ما در  برنامه «کوی نشاط» بر این است که اینگونه نباشد. ما نت ها را با یکدیگر تلفیق می کنیم تا بتوانیم به ترکیب های تازه تری دست پیدا کنیم با این حال ما چند دستگاه موسیقی داریم و تا حدی ملودی ها به یکدیگر نزدیک می شوند. البته همانطور که گفته شد ساخت موسیقی های نو هم کار سختی است و شاید بیشتر افراد به سمت استفاده از موسیقی های آرشیوی بروند.

تیموری از فعالیت طولانی‌مدت خود در عرصه ساخت آهنگ های رادیویی اینگونه سخن گفت: من از سال ۶۹ و زمانی که ۱۷ سال داشتم به رادیو آمدم. آن زمان در برنامه «صبح جمعه با شما» با ارگ کار می کردم. منوچهر نوذری همیشه با من شوخی می کرد و من اوایل ناراحت می شدم اما به نظرم او یک نابغه بود و من در کار خود از او تجربه های بسیاری بدست آوردم.

وی ادامه داد: نوذری در موسیقی هم ایده می داد و زمانی که بحر طویل می خواند من از او می آموختم.

این آهنگساز در پایان درباره اینکه بیشتر چه نوع موسیقی هایی را می پسندد، عنوان کرد: ساخت موسیقی های شاد و پرانرژی را بیشتر دوست دارم چون لذت می برم که مردم رادیو را روشن کنند و برای یک روز پر از شور و نشاط آماده شوند. البته من خط قرمزهای کارم را هم می دانم و بیشتر از موسیقی های فولکلوریک استفاده می کنم.

کد خبر 2579627

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha